Klunen in Breda 2020

Zondag 2 februari 2020 wordt voor de 24e keer in successie de Kluntocht gehouden op de Grote Markt van Breda. Dit jaar onder het motto

"2x OMDRAOJE"

De Kluntocht is een verkenning langs de elf Friesche steden (en de Frieslandhal) waartoe de verschillende cafes op en rond de Grote Markt voor deze dag omgedoopt zijn, wegens het overweldigende succes aangevuld met 10 Friesche "bezienswaardigheden" of andere bekende plaatsen.

In totaal zijn er inmiddels dus 21 gelegenheden die zich bij de Bredase Kluntocht hebben aangesloten. De deelnemers worden uitgenodigd in elf van deze Friese stempelposten hun stempel te halen waarna traditiegetrouw aan het eind in de Frieslandhal een volle "klunkaart" ingeruild kan worden voor het unieke klunkruisje.

De gehele tocht heeft een carnavaleske inslag en staat in het teken van de elfstedentocht. 

Ga gezellig mee met de Rooie Rijers klunen in Breda op 2 februari
Opgeven Rooie Rijers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
klunen2020 kl
 
 
  

Door het succes van de voorgaande jaren wordt het inmiddels gezien als een unieke voorbereiding op het Bredase carnaval dat traditiegetrouw drie weken voor carnaval wordt gehouden.

Opgeluisterd door een groot aantal goede en gezellige carnavalskapellen lopen ieder jaar zo'n 4.000 feestelijk uitgedoste deelnemers de volledige tocht om naderhand hun klûnkruisje als blijvend aandenken mee naar huis te kunnen nemen.

De klûnkaarten, zijn UITVERKOCHT !

 

De opening van de Kluntocht is om 13.30 uur, waarna er tot 18.00 uur "gekluund" kan worden. De Kluntocht wordt afgesloten met een prijsuitreiking op de grote markt waar prachtige prijzen uitgereikt worden aan de leukst verklede deelnemer, groep of cafe. Na afloop wordt het festijn in de verschillende cafes nog spetterend afgesloten.